Om Skolen  Email
Oliviaskolen i Uganda blev startet i 1996 af en gruppe lokale beboere, som dels ønskede at forbedre børns skolemuligheder i området og dels ville medvirke til udvikling af lokalsamfundet. Skolen ligger i et landdistrikt i den vestlige del af Uganda.
Sct. Olivia School som da det startede

En stor del af befolkningen lever mest af egne afgrøder og området baserer sig på naturalieøkonomi. En decideret pengeøkonomi er næsten fraværende. Husene er uden elektricitet og indlagt vand, og der er kun få egentlige veje. Nogle børn har op mod 10 km til skole, som de går til ad ujævne stier. Selv om det er langt at gå, når man blot er 5-6 år, værdsættes muligheden for undervisning højt.

I maj 2013 tog skolen en kostafdeling i brug, idet det første af to hostels blev indviet. Når kostafdelingen er fuldt udbygget med to hostels og tilhørende køkkenfaciliteter, giver det mulighed for, at de børn, der bor længst væk, kan undgå den daglige lange skolevej.

Der undervises fra børnehaveklassen til og med 7. klasse. Skolens lærere er seminarieuddannede, og eleverne eksamineres af offentlige myndigheder. Siden 2004 har Oliviaskolen sendt elever efter 7. klasse videre til secondary skoler i området.

Sct. Olivia School 2006Sct. Olivia Primary School teaching staff

Danish(DK)English (United Kingdom)